english
European PPP Center

28. kiadás

PPP és projekt finanszírozási lehetőségek a MENA (Közép-Kelet és Észak-Afrika) régióban
2010. június 7.

A pénzügyi válság a MENA régió kormányainak költségvetését is érintette. A megszorítások viszont utat engedtek a projekt finanszírozásnak és a PPP-knek. Howard Gooder cikket jelentetett meg a régióban való finanszírozási lehetőségekről. A finanszírozási trendek részletes leírását követően cikkét a következőkkel zárja:

„..., idén több szektor fog PPP projekteket finanszírozni. Abu Dhabi a régió első, 25 éves állami koncessziós autópálya projektjét fogja lezárni, Bahrain pedig véglegesíteni fogja a Muharraq projektet, ami egy 27 évre szóló BOO típusú szennyvízkezelő koncessziós beruházás. Egyiptom az Új-Kairó szennyvíz koncessziós projektet fogja finanszírozni, sótalanítással, díjas utakkal és kórház projektekkel együtt, hasonlóan az Egyesült Királyság-beli, folyamatban lévő Magán Finanszírozási Kezdeményezés programhoz. A jordán Aqaba Kapu koncesszió képviseli a kikötői szektort, míg az energiaszektorban új résztvevőként Szíria és Jemen teheti meg a PPP tipikus első lépéseit.

A teljes cikk elolvasásához kattintson ide: http://english.mubasher.info/CASE/News/NewsDetails.aspx?NewsID=735207&src=G


Az oroszországi Pulkovo repülőtér projekt elérte a pénzügyi zárást

2010. június 4.


Cezary Podkul jelentette:

Az 1,1 Mrd EUR értékű szentpétervári Pulkovo repülőtér modernizálás projekt elérte a pénzügyi zárást és ezzel ez lett a héten a harmadik PPP projekt, amely elérte a pénzügyi zárást.

A hét elején a 2,1 Mrd USD értékű Moszkva-Szentpétervár autóút és a 850 M USD értékű Odintsovo elkerülő út lett az első és a második út PPP projekt, amely elérte a pénzügyi zárást.

„Oroszországban tényleg nagyon nagy dolog, hogy ezek a projektek elkezdődhettek,“ mondta egy interjúban Bernard Sheahan, a Nemzetközi Pénzügyi Testület (International Finance Corporation, IFC) Infrastruktúra Osztályának vezetője. Az IFC, mint a Világbank magán beruházói ága saját alapból 70 M eurónyi kölcsönt adott a projekthez.

A teljes cikk elolvasásához kattintson ide:
http://www.infrastructureinvestor.com/Article.aspx?article=52538&hashID=271C3677B298FAB37062E6538F24F1A516F12A70

 

 

Partner szervezet
Partner szervezet
Partner szervezet
Partner szervezet

Kazahsztáni PPP Központ

 

 

 

részletek 

Partner szervezet
Partner Szervezet
Partner szervezet

Promóciós lehetőségek az Ön szervezete számára.

részletek