english
European PPP Center

17. kiadás

Hogyan mérsékeljük a pénzügyi válság PPP-re gyakorolt hatását
2009. január 12.

A PPP Francia Intézete (IGD – Institut de la Gestion Déléguée) novemberben közzétette ajánlásait arra vonatkozólag, hogy hogyan mérsékeljük a pénzügyi válság PPP-re gyakorolt hatását Franciaországban. Az IGD azt javasolja, hogy a likviditás hiányának kérdését a szerződések érvényességi idejének és a kölcsönök futamidejének kettéválasztásán keresztül kell megközelíteni, amely lehetővé tenné a projektek rövid- és hosszú távú finanszírozását, amikor a piaci viszonyok sokkal kedvezőbbek lesznek, valamint egy speciális állami eszköz létrehozását, amely jogosult lenne hosszú távú források gyűjtésére és nyújtására a bankok tevékenységeinek támogatására.

Az IGD azt is javasolja, hogy a helyi hatóságok projektjeire vonatkozó speciális állami garancián keresztül csökkentsék a költségekre gyakorolt hatásokat, illetve szélesebb körű állami segítséget kér a beruházások támogatásán keresztül, miután az építési időszakok fontosak.

További információk: Pierre Van de Vyver, Head officer : pvdev@fondation-igd.org ; +33 1 44 39 27 00


Vinci az előnyben részesített ajánlattevő az R1 autópálya pályázatán Szlovákiában
2009. január 9.

A Vinci Concession által vezetett konzorciumot - amelynek tagja az ABN Amro Highway magánbefektetési alap is - választotta ki preferált ajánlattevőként a szlovák Közlekedési, Postaügyi és Hírközlési Minisztérium az R1 autópálya projekt kapcsán. A PPP projekt 1 Mrd EUR értékű és 30 éves élettartamú. A nyertes konzorciumnak kell a Nitra és Tekovske Nemce városokat összekapcsoló, 2x2 sávból álló 52 km hosszú autópálya szakaszt finanszírozni, megtervezni, megépíteni, üzemeltetni és fenntartani.

A Vinci konzorciumot a spanyol Obrascón Huarte Laín konzorciummal és a cseh ®S Brno céggel szemben választották ki. Két másik, a Strabag&Porr konzorcium és a Bouygues, Colas, Doprastav, Vahostav, Intertoll-Europe és Mota-Engil ajánlata már korábban el lett utasítva a bíráló bizottság által.

Jelenleg az útügyi szektorban más PPP tenderek is folyamatban vannak Szlovákiában, nevezetesen a D1 és a D1_3 projektek.

Forrás: Európai PPP Központ

 

Partner szervezet
Partner szervezet
Partner szervezet
Partner szervezet

Kazahsztáni PPP Központ

 

 

 

részletek 

Partner szervezet
Partner Szervezet
Partner szervezet

Promóciós lehetőségek az Ön szervezete számára.

részletek