english
European PPP Center

27. kiadás

Szlovák autópálya PPP fejlemények
2010. április 27.


A D1 autópálya néhány szakaszának építésére vonatkozó PPP projektek első részének időben, azaz 2010. április végéig kell lezárulnia. Ezt Lubomir Vazny közlekedési miniszter is megerősítette a kormányülést követően. “Őszintén remélem, hogy a megadott határidőn belül megtörténik a projekt pénzügyi zárása. Jelenleg intenzív tárgyalások folynak az EIB bevonásáról és a kereskedelmi bankok bevonásának feltételeiről.” – mondta a miniszter.

Vazny azt is kijelentette, hogy Robert Fico miniszterelnök által április 16-ra összehívott rendkívüli kormányülés hasznos volt a projekt számára. A miniszterelnök szerint a bankokat az ellenzéki pártok PPP projektekkel kapcsolatos negatív véleménye befolyásolta. A miniszterelnök kormányának minisztereit utasította, hogy készítsenek tanulmányt a PPP projektek alkalmasságáról. “Kaptunk jelzéseket bizonyos bevont bankok mérsékelt érdeklődésére vonatkozólag, de azután meg olyan jelzéseket kaptunk, hogy a bevonásukkal kapcsolatos helyzet változatlan marad” – fejezte be.

Forrás: TASR


Svéd modell a PPP-re az infrastruktúrális beruházásban
2010. április 26.

A Banverket nevű svéd útadminisztrációs céget (SRA) és a Svéd Út- és Közlekedéskutató Intézetet (VTI) felkérte a kormány arra, hogy vizsgálja meg a PPP jogi, pénzügyi és műszaki előfeltételeit az út- és vasúti szektorban. A tanulmány javaslatot tesz a svéd PPP modellre vonatkozólag. A teljes jelentés itt tölthető le.


Letöltések
Svéd PPP Modell (88 Kb)
Adobe Acrobat Fájl

Partner szervezet
Partner szervezet
Partner szervezet
Partner szervezet

Kazahsztáni PPP Központ

 

 

 

részletek 

Partner szervezet
Partner Szervezet
Partner szervezet

Promóciós lehetőségek az Ön szervezete számára.

részletek