english
European PPP Center

24. kiadás

Szlovákia a harmadik PPP projektes szerződést készül aláírni
2010. január 25.

A közlekedési miniszter a D1 autópálya tervezésére, építésére és fenntartására vonatkozó PPP típusú projekt szerződést fog aláírni. Az autópálya szakasz 29 km hosszú és 7,5 km-nyi alagutat foglal magában, amely a leghosszabb alagút az országban. Hivatalos információk szerint a beruházási költség eléri a 2 Mrd eurót.

A Hochtief PPP Solutions GmbH által vezetett konzorciumot, mint egyetlen pályázót 2009 júliusában hírdették ki nyertesnek. Az EIB által finanszírozott 1 Mrd eurónyi összeg hamarosan pontosításra kerül.

Forrás: Európai PPP Központ, SITA


Fejlesztések az egészségügyi PPP projektekben Portugáliában
2010. január 22.

Az Algarve-i PPP típusú kórház projektre vonatkozó, két konzorcium által adott ajánlat sokkal drágább, mint amennyit az állam a létesítmény építésére tud fordítani. Ez a nagy különbség azzal magyarázható, hogy ezek az ajánlatok a BAFO előtti előzetes ajánlatok, melyek után az állam a CPC-nél (Comparable Public Cost) alacsonyabb árat vár majd, noha a finanszírozás költségei nagy jelentőséggel bírnak.

Az Algarve-i kórház, melynek becsült költsége 250 M euró és DBFM koncessziója 30 évre szól, 549 ággyal, 10 műtővel és 46 irodával fog rendelkezni és nem lesz klinikai része. A kórház tervezett átadási ideje 2013.

Forrás: Európai PPP Központ


Szentendre városa versenytárgyalást hírdet temető koncesszióban történő építésére
2010. január 18.

Szentendre önkormányzata versenytárgyalást hírdetett új temető koncesszióban történő építésére és üzemeltetésére.

A város a nyertes pályázó koncessziós díját 300 millió forintra becsüli, amennyiben a temető 12.000 m2-es, illetve 695 millió forintra, ha a nagyobb, 16.000 m2-es verzió épül meg. A tenderfelhívásban nem szerepel, hogy a koncessziót mennyi ideig birtokolhatja a nyertes. A pályázat beadási határideje március 5., a nyertes ajánlattevőt március 19-én hírdetik ki.

Forrás: Budapest Business Journal

Partner szervezet
Partner szervezet
Partner szervezet
Partner szervezet

Kazahsztáni PPP Központ

 

 

 

részletek 

Partner szervezet
Partner Szervezet
Partner szervezet

Promóciós lehetőségek az Ön szervezete számára.

részletek