english
European PPP Center

15. kiadás

Dél-nyugati út projekt Kazahsztánban
2008. október 29.

Az EBRD vizsgálja a hitelnyújtás lehetőségét a Kazah Köztársaság számára az orosz határ és Aktobe város közti 102 km hosszú útszakasz felújítására és fejlesztésére.

A teljes projektköltség 207 M USD-re becsülhető, amelyből 180 M USD-t EBRD hitelből lehetne finanszírozni. A projekt egyik legfontosabb átmeneti hatása előkészíteni és elindítani az ország első út PPP projektjét, követve a nemzetközi gyakorlatot.

A fenti cél elérése érdekében a Japán/Európai Együttműködési Alap (melyet az EBRD kezel) műszaki együttműködés keretében 1,5 M USD értékű összeget ajánlott fel, hogy a hitelt igénylőt segítse egy PPP koncepciós tanulmány kidolgozásában és az ezt követő további tanácsadásban a pilot PPP projekt előkészítése során.

A projekt összefoglalójának megtekintéséért kattintson ide.


A pénzügyi válság a PPP projekteket is érinti
2008. október 28.

A Project Datafile jelentése szerint a 120 M £ értékű aberdeen-i PPP típusú iskola projektet veszélyeztetheti a pénzügyi válság.

A projektet a Landsbanki finanszírozta, az az izlandi bank, amelyet azért államosítottak, hogy megmentsék az összeomlástól. Most a Nysir nevű izlandi fejlesztő céget bízták meg azzal, hogy próbálja meg refinanszírozni a projektet. A fejlesztők belátták, hogy ez még egy kis ideig el fog tartani és egyben elutasították az akadályoztatott iskolákkal kapcsolatos mindennemű tevékenységet, amíg új támogatók meg nem jelennek.

Hét általános iskola és két akadémia építését magában foglaló beruházás folyik Aberdeenben már több mint egy éve, amelynek befelyezése 2010 szeptemberére van tervezve.

Forrás: www.projectdatafile.co.uk

Partner szervezet
Partner szervezet
Partner szervezet
Partner szervezet

Kazahsztáni PPP Központ

 

 

 

részletek 

Partner szervezet
Partner Szervezet
Partner szervezet

Promóciós lehetőségek az Ön szervezete számára.

részletek