english
European PPP Center

20. kiadás

Aktuális autópálya építések Horvátországban
2009. május 19.

Horvátország kormányzati képviselői 2009. május 11-én részt vettek a Zagreb-Split-Dubrovnik autópálya Dubrovnik-Doli szakaszának megépítésére vonatkozó szerződések aláírási ceremóniáján. Az említett szakasz és a szomszédos utak megépítésének várható költsége összesen 499 M EUR. A munka magában foglalja a Donta Doli-Cvor Doli útszakasz megépítését. A Doli-Dubrovnik útszakasz 29,6 km hosszú lesz és lesz rajta 10 viadukt, 3 felüljáró, 8 aluljáró és 9 alagút. A munkálatok várhatóan 30 hónapon belül fejeződnek be.

A Horvát Autópálya cég az autópálya megépítésére és a szolgáltatásokra vonatkozólag 6 szerződést írt alá a következő cégekkel: Viadukt d.d., Zagreb – koncesszió jogosultja, Strabag Ag, Spittal an der Drau, Skladgradnja-Grup d.o.o., Imotski, Konstruktor-inženjering d.d., Split- koncesszió jogosultja, Hidroelektra niskogradnja d.d. Zagreb, Osijek-Koteks d.d., Osijek, Cesta Varaždin d.d. Varaždin i Zagorje-Tehnobeton d.d. Varaždin.

Forrás: World Highways, Croatian Motorways


A szlovák D1 autópálya III. fázisára csak egy pályázat érkezett
2009. május 18.

A szlovák Közlekedési, Postaügyi és Hírközlési Minisztériumhoz csak egy pályázat érkezett be a D1 autópálya III. fázisának PPP keretek között történő megvalósításával kapcsolatban. A Minisztérium jelenleg értékeli az ajánlatot, hogy az valamennyi kritériumnak megfelel-e. A pályázó nevét még nem hozták nyilvánosságra.
A pénzügyi válság miatt a közlekedési miniszter arra kérte a miniszterelnököt, hogy a koncesszor kiválasztására vonatkozó határidőt hosszabbítsa meg 2009. június 30-ig.

A D1 autópálya III. fázisa a műszakilag legnagyobb kihívást jelentő Zilina város körüli szakasz megépítéséből áll. A szakasz teljes hossza 29 km és 7,5 km hosszú alagutat is magában foglal, amely a leghosszabb megépített alagút lesz Szlovákiában. A projekt várható költsége nettó 1,3 Mrd EUR.

Forrás: SITA

Partner szervezet
Partner szervezet
Partner szervezet
Partner szervezet

Kazahsztáni PPP Központ

 

 

 

részletek 

Partner szervezet
Partner Szervezet
Partner szervezet

Promóciós lehetőségek az Ön szervezete számára.

részletek