english
European PPP Center

19. kiadás

Az első integrált szolgáltatás a leggyorsabban növekvő alternativ befektetési osztályban
2009. március 2.

Jelenleg a globális infrastruktúra területén dolgozó piaci szakértők a pénzügyi válság horderejére és ennek gazdasági következményeire kell, hogy koncentráljanak. De a jelenlegi nehézségek ellenére az infrastruktúra világ igen reményteljes maradt és optimizmussal tekint a jövőbe.

A pozitív felfogás könnyen megmagyarázható. A világ kritikus infrastruktúra befektetési lehetőség hiányban szenved. Valamennyi kontinens kormányai felismerték a problémát, de azt is látják, hogy egyedül nem lesznek képesek azt nyújtani, amire szükség van. Az állami szektor egyedül pénzügyileg és megvalósítás szempontjából sem tudja magára vállalni azt a számtalan projektet, amit meg kell valósítani, hogy a világgazdaság virágzása hosszú távon biztosítva legyen. A magánszektor számára ebben történelmi lehetőség rejlik.

Az infrastruktúra finanszírozás és beruházás megváltozott, a projekt finanszírozók kizárólagos termékéből olyan befektetési lehetőséggé alakult, amelyben több résztvevő is jelen van.

A PEI Media új szolgáltatást vezetett be abból a célból, hogy információval lássa el az infrastruktúra beruházói, pénzügyi, tanácsadói és fejlesztési területén működőket. Az Infrastructure Investor azokra az emberekre, megállapodásokra, anyagi eszközökre és bankokra fókuszál, amelyek meghatározzák az infrastruktúra jövőjét. A tapasztalt, nemzetközi újságírókból álló belső team által szerkesztett Infrastructure Investor globális rálátást ad azokra a témákra, amelyek ma az infrastruktúrát alakítják.

KÜLÖNLEGES AJÁNLAT – Az EPPPC hírlevelének olvasói az alap előfizetési árból 100 EUR kedvezményt kapnak. (Érvényes 2009. március 31-ig.)

Az előfizetés tartalmazza:

  • az Infrastructure Investor magazin évi 10 számát, valamint speciális beszámolókat és mellékleteket;
  • az Infrastructure Investor Annual Review c., évente megjelenő kiadványát, amely tartalmazza az éves díjakat, rangsorolásokat, piaci adatokat és az előző évet felölelő trendek és fejlesztések beszámolóit;
  • az Infrastructure Investor magazin digitális kiadásához teljes elérhetőséget a www.infrastructureinvestor.com oldalon, valamint teljes keresési lehetőséget az online archívumban;
  • napi emaileket a legfontosabb hírek és kommentárok összefoglalóiról.

Előfizetés: A www.peimedia.com/infrastructureinvestor oldalon írja be az IAPPP2 kódot vagy hívja a +44 20 7566 5444 számot.


Kiválasztották az utolsó koncessziós társaságot az A-Modellhez
2009. március 2.

A német kormány 2005-ben indította el a négy projektből álló A-Modell koncessziós pilot projekt programot. 2009 februárjában az utolsó projektet, a Malsch és Offenburg közti autópálya szakaszt a Vinci Concessions által vezetett konzorcium nyerte el. Az 5 évig tartó építési időszak alatt egy már meglévő 60 km-es szakasz kerül felújításra, amelyből egy 41,5 km-es rész 2x3 sávos autópályává történő kiszélesítésére kerül sor.

A 30 éves PPP szerződés becsült értéke 600 millió EUR és a finanszírozást, tervezést, a felújítási és kiszélesítési munkákat, valamint az üzemeltetést és fenntartást foglalja magába. A koncessziós társaság a nehéz tehergépjármű (12 tonna felett) forgalom alapján lesz díjazva, mint ahogy a Toll Collect műholdas díjszedési rendszer általi mérés alapján.

Forrás: Vinci sajtóközleménye

Partner szervezet
Partner szervezet
Partner szervezet
Partner szervezet

Kazahsztáni PPP Központ

 

 

 

részletek 

Partner szervezet
Partner Szervezet
Partner szervezet

Promóciós lehetőségek az Ön szervezete számára.

részletek