english
European PPP Center

23. kiadás

M10 PPP út Oroszországban
2009. december 1.

A 7 fő csomópontot és 37 hidat magába foglaló, 43 km hosszú szakaszra vonatkozó koncessziós szerződés 2009 júliusában lett aláírva. Ez az összesen 626 km hosszú díjas szakasz a Moszkva és Szentpétervár közötti új út része lesz. A becsült teljes projekt költség 1,5 Mrd EUR, amelyből 570 M EUR-t az orosz állam finanszíroz. Jelenleg az EIB fontolgatja, hogy anyagilag támogatja a Szövetségi Útügyi Ügynökség (Federal Road Agency) által képviselt orosz államot 200 M EUR-val. A magánoldali cég az Észak-Nyugati Koncessziós Társaság (North-West Concession Company), amely a VINCI által vezetett konzorcium.

Forrás: EIB, The Moscow Times


Az első PPP típusú egészségügyi projekt Svédországban
2009. december 1.

A New Karolinska Solna egyetemi kórház PPP projektként, DBFOM modell szerint fog megépülni. A pályáztatás 2008 októberében kezdődött, a pénzügyi zárás pedig várhatóan 2010 áprilisában lesz. A becsült teljes projektköltség 2,2 Mrd EUR, melyből az EIB várhatóan 700 M körüli EUR-t fog megfinanszírozni.

A New Karolinska Solna egyetemi kórházat 2015-ben kell átadni 600 ággyal és 335 ezer m2-rel a laboratóriumok és a páciensek, valamint hozzátartozók számára készült épülettel.

Forrás: : EIB, http://www.nyakarolinskasolna.se

Partner szervezet
Partner szervezet
Partner szervezet
Partner szervezet

Kazahsztáni PPP Központ

 

 

 

részletek 

Partner szervezet
Partner Szervezet
Partner szervezet

Promóciós lehetőségek az Ön szervezete számára.

részletek