english
European PPP Center

22. kiadás

A pénzügyi válság hatása a PPP projektekre
1 October 2009

Habár sok elemző egyetért abban, hogy a világgazdasági és pénzügyi válságnak csaknem vége, kétségtelenül súlyos hatása volt a PPP projektekre az egész világon.

A felépülés látványosabb a fejlődő országokban, ahol az új beruházások száma 2 %-kal nőtt 2009 első felében, összehasonlítva a 2008-as év második felének 48 %-os hanyatlásával (az összehasonlítás évente történik). Azonban a jóváhagyott projektek száma nyilvánvalóan csökkent. Ez azt jelenti, hogy kevés nagyméretű projekt lett jóváhagyva, viszont a kockázat is koncentrálódik.

A PPIAF által publikált trendekről és várható fejlesztésekről az alábbi oldalon olvashat: http://www.ppiaf.org/content/view/621/462/

Forrás: Világbank


Pulkovo repülőtér
30 September 2009

A Pulkovo repülőtér Oroszország második legnagyobb városának, Szentpétervárnak a reptere. A PPP típusú projektet 2008 áprilisában hírdették meg tendereljárás keretén belül. 2009 júniusában kihírdették a nyertes pályázót – amely egy nemzetközi konzorcium, nevezetesen a Northern Capital Gateway Konzorcium, melynek tagjai a Fraport AG, VTB Bank és a Horison Air Investments cég. A konzorcium 30 évre szóló szerződést nyert, valamint a repülőtér építésének és üzemeltetésének jogát. A PPP szerződés aláírása 2009. november 2-án várható.

Forrás: Európai PPP Központ

Partner szervezet
Partner szervezet
Partner szervezet
Partner szervezet

Kazahsztáni PPP Központ

 

 

 

részletek 

Partner szervezet
Partner Szervezet
Partner szervezet

Promóciós lehetőségek az Ön szervezete számára.

részletek