english
European PPP Center

26. kiadás

A kelet-európai és Kelet-Földközi-tenger-i térség PPP helyzetének áttekintése
2010. március 26.

2010. március 15-én a Világbank PPP programokkal foglalkozó intézete videókonferenciát szervezett PPP fejlesztésekre vonatkozó tapasztalat- és információcserével kapcsolatban.

Oroszországot, mint kelet-európai régiót Vladimir Alexandrovich Korolev, a Közgazdaságtudományi Egyetem rektor-helyettese képviselte. Előadás letöltése.

A Kelet-Földközi-tenger-i térség követe Törökország volt, melyet a Török Privatizációs Intézet PPP specialistája, Pınar Varoğlu képviselt. Előadás letöltése .

Végezetül a European PPP Expertise Center-től (EPEC) Nicholas Jennett adott erre a két fontos régióra vonatkozó komplex áttekintést a piaci helyzetről, a kihívásokról és kockázatokról. Előadás letöltése.

Forrás: The World Bank Institute


M11/N25 PPP úttender Írországban
2010. március 25.

Írország Nemzeti Útügyi Hatósága nyilvánosságra hozta az M11/N25 PPP szerződésre vonatkozó hírdetményt. A PPP szerződés magában foglalja az M11 és N25 nemzeti főutak részét képező kb. 40 kilométeres autópálya/2x2 sávos út tervezését, építését, üzemeltetését, fenntartását és finanszírozását számos kilométernyi mellékúttal és bekötőúttal együtt. Az ajánlatok beadásának határideje 2010. április 29. További információért kattintson ide.

Forrás: National Roads Authority (Írország)


A kölni egyetemi kórház projekt a pénzügyi záráshoz érkezett
2010. március 24.

A kölni egyetemi kórház projekt kezdete 2006-ra nyúlik vissza, amikor külföldi szakértők megvalósíthatósági tanulmánya számos organizációs modellt mutatott be a kb. 9 ezer m2-rel bővítendő kórház megvalósítására vonatkozólag. Ennek a 75 millió EUR értékű projektnek a megvalósítására a PPP rendszer, mint legjobban működő modell lett kiválasztva. A nemzetközi tender 2007-ben kezdődött és a VAMED nevű nyertes magán partnerrel 2010 januárjában lett aláírva a szerződés. Az elsődleges hitelt nyújtó három fő hitelszervezővel való pénzügyi zárást nemrég érte el a projekt. Az építés előreláthatólag 2010 augusztusában kezdődik.

Forrás: PPP Task Force Nordrhein-Westfalen

Partner szervezet
Partner szervezet
Partner szervezet
Partner szervezet

Kazahsztáni PPP Központ

 

 

 

részletek 

Partner szervezet
Partner Szervezet
Partner szervezet

Promóciós lehetőségek az Ön szervezete számára.

részletek